Festival KRamp

KRamp je festival kritične misli in glasbe v Kranju, ki za en dan postane osišče kritičnega premisleka današnjega položaja mladih oziroma prekarcev in nova zagonska točka grajenja skupnosti. Festival KRamp aktivno sooblikujejo številne organizacije in iniciative iz cele Slovenije.

Ključno vsebinsko izhodišče je vprašanje prekarnosti. Izhajajoč iz atipičnih oblik zaposlitev skušamo razumeti številne druge procese, ki danes težijo veliko večino mladih, čeprav gre seveda za procese, ki so značilni za celoten delavski razred. V tem oziru vključujemo teme agencijskega dela, segmentacije trga delovne sile, ideologije “dela na sebi” ter nezmožnosti prilagoditve takšnim razmeram s strani sindikalnih organizacij.

Poseben poudarek posvečamo vprašanjem organizacijskih kapacitet, strategij in povezovanja številnih organizacij pri reševanju konkretnih primerov.

Delavnice, predavanja in razprave povezujemo s kulturo, zabavo in druženjem v večernih urah. Poleg koncerta uveljavljenega izvajalca ali izvajalke priložnost ponujamo perspektivnim lokalnim skupinam. Celostno festivalsko izkušnjo zaokrožuje ponudba lokalnih kulinaričnih dobrot in predstavitev ustvarjalcev unikatnih obrtniških izdelkov.

Decembra 2016 smo v Cedri pripravili prvo izvedbo festivala KRamp. Zaradi dobrega odziva obiskovalcev smo se odločili, da KRamp postane tradicionalen dogodek.

V letu 2017 bo festival KRamp #2 potekal predvidoma v mesecu septembru v Layerjevi hiši v Kranju.

image_printNatisni
Deli na Facebooku in Twitterju